Catatan Akhir Tahun 2016

Aku luwih penak lho nek umpama nulis blog nganggo bahas ngene ki….jagongan karo awak dewe dijawab dewe. Iki catatanku akhir tahun iki….suwe banget aku ra nulis ngene ki…iki wae aku tiru-tiru tulisanku pas jaman tahun 2011. Iki nyoh jagonganku karo awakku dewe.

 

Halo, tahun iki meh entek…kowe ijih eling kejadian-kejadian penting neng tahun iki?

Yo beberapa kejadian aku eling nda, terutama kejadian sing dimulai soko pertengahan tahun wingi.

Piye maksudmu?

Yo pertengahan tahun 2016 iku dadi ono beberapa peristiwa sing mampir neng kisahku.

Masalah wong wadon mesti?

Yo aku terlibat hubungan emosional karo wong wedok pas iku….aku yo ra mudheng jane…iki umpama aku eling-eling bakal seumur hidup take ling-eling. Tapi kowe rasah tak kandani wae yo nda…kan kowe ki wonge ember!

Badak ik, aku ki ra cangkeman nda! Yo nek ono wong sing reti masalahmu iki iku amarga wonge kepo kowe moco blog iki.

Lha yo masalah’e kui nda…

Kejadian Pantai Drini piye nda?

Oh iku tanggal 3 September 2016 pas RW ku piknik neng Pantai Drini, Baron lan Sadranan. Lha pas neng Drini si Reggy, Tasya lan Dilla katut ombak nganti adoh ki nda….Astagfirullahaladzim. Reggy lan Tasya iku keponakanku…. wah jan aku wis panik tenan,…lha wong gandheng aku ra isoh renang yo isohe gur bengak bengok nda…. Alhamdulillah semuanya selamat nda… Alhamdulillah Tim SAR pancen jos tenan. Kejadian iku tak rekam trus tak lebokne Youtube ku.

_dsc8611

(Dilla pas katut Ombak Pantai Drini trus diselametke Tim SAR)

Kerjaan piye nda?

Pertengahan menjelang akhir aku melu dua seleksi yoiku seleksi KAI lan seleksi  UNDIP. KAI neng Bandung ping pindho, ketemu konco jaman kuliah Adhita D. (wong lanang iki) aku daftar calon kondektur tapi rung katut. Tapi aku oleh konco akeh neng kono, neng kono aku nambah sedulur. Nek pas daftar Undip aku karo Kenshi dan kawan-kawan tapi mereka podo ora lolos, aku lolos sampai aku kerjo seminggu akhir’re tak pikir rasah wae….gajiku 2,5 an nek tunjangan komplit nek ra yo gur 1,7. Wis lah aku bali Klaten maneh iku amarga aku rung resign wong gur ijin 4 dino..haha.

20161006_181844

(ketemu Yoga konco UGM pas daftar KAI)

20161004_081815

(Iki pas tes kesehatan tahap awal KAI, tengah kui Adit koncoku UNY, mangkat bareng soko Klaten numpak Lodaya Malam)

 

Motret Amatir?

Yo eneng lah koyo nikah’e muhtar, nikah’e agus adine septi lan event motocross pas karo konco wartawan sorot. Yo pas nikah’e agus aku kejadian ora lali amarga esuk’e aku cus neng Jatirajek Karangnongko sik menghadiri akad nikah’e Lia dan Mas Prast. Lia iku mbiyen pacarku pas tahun 2009, lha apik’e aku diundang neng nikah’e….lha amarga aku gak isoh teko neng acara resepsi amarga aku meh motret neng nikah’e agus trus dadi aku teko neng Akad Nikah’e tok. Wah malah dadi momen sing mengharukan, aku ndelok pak naib moco ijab qobul lan moco dongo kanggo pengantin, aku melu dongo mugo-mugo lia lan mas prast dadi keluarga sakinah mawadah warohmah…..trenyuh…melu seneng…. Pas meh pamitan mulih aku salaman karo nganten, wah malah diajak selfie bareng nganten…..Jos pokok’e koncho kenthel ra eneng dendam tur wis ra eneng pengarepan opo-opo maneh….murni koncho kenthel.

Oiyo Karisma X AD —– NJ  didol nda?

Wa iki…motor kesayanganku 12 tahun tak nggo. Kharisma X 125 ku didol neng wong birin mlese gantiwarno, payu 5 juta nda. Wah iku motor penuh kenangan nda…. Aku SMA nganggo iku…daftar UGM numpak iku, kuliah numpak iku, mbiyen tau dolan-dolan pas jaman kuliah yo numpak iku, garap skripsi, konsul dosen, konsul karo psikolog jaman skripsi, ketemu narasumber skripsi, melu testing gawean, nganti aku nyambut gawe ethuk setahun setengah aku numpak motor charisma X 125 tahu 2004. Wis jan penuh kenangan banget neng uripku motorku kui mau…mulo nek aku ketemu motorku neng dalan aku mesti seneng. Pernah aku ketemu kharismaku AD  NJ neng parkiran kantor Bappeda…trus motorku tak peluk-peluk,,,,aku seneng banget saiki motorku malah luwih kerawat karo sing duwe saiki.

20161023_133329

(BPKB Karisma X 2004 AD NJ ku sing saiki wis dituku wong birin)

img-20161213-wa0008

(pas aku ketemu karisma x ku neng parkiran Bappeda Klaten, aku kirim salam kanggo sing duwe motor..haha…mugo-mugo terawat terus yo le kowe….karisma NJ ku)

Ganti Motor saiki?

Saiki aku nuku motor’e Agil anaknya bu Rini, plat AD….ABC tahun 2015. suk meh tak pindah wae neng jenengku alias balik nama trus meh tak pindah berkas’e pajak neng samsat prambanan ben penak.

Piye balenono kisah wong wadon nda?

Wis koyone wis bubar iki…asem tenan. Mungkin aku salah…aku ancen salah….wah aku koyo emosional banget…kudune aku biasa waeeee….rasah emosional ngunu. Tapi yo emang ngunu iku nek jatuh cinta ki yo? Walah…

Wang-sinawang nda ternyata ki?

Ancen,,,,,saiki ra gagas aku. Wong ki wang sinawang….ee sing rung lulus pengen lulus, sing rung duwe bojo pengen duwe bojo, sing rung duwe anak pengen duwe anak.  Saiki sing penting awak dewe wae kok nda-nda… mugo-mugo podho bahagia kabeh….jos.

Oiyo akhir tahun iki pakde wardi meninggal.

Innalillahiwainaillaihi Rojiun…. Aku kaget tenan amarga pakdeku sehat lan bugar banget. Pakdeku tukang kayu sing elok banget isoh gawe opo wae sing soko kayo, koyo to kusen, pintu, jendela, lemari, mejo, kursi lan perkakas omah. Mugo-mugo khusnul khotimah pakdeku…

img-20161231-wa0004

(Keluarga sukoharjo pas donga’ke almarhum pakde wardi neng makam carikan)

Jare ngimpi ketemu Simbah Parto Kakung lan Mbah Parto Putri?

Wah iyo’e nda…iku pas malam menjelang aku ualng tahun nda,,…malam minggu, kan minggune tanggal 11 Desember iku pas aku ulang tahun.  Aku ngimpi ketemu mbah parto kakung lan putrid neng omah sukoharjo sing mbiyen, omah sing rung ono omahe pak kelik lan omahe pak wid….aku memadamkan api neng ternit duwur kamar nomer 2. Mbuh ngopo kok isoh kobong trus aku nyiram banyu nganggo banyu kran ngarep omah kae. Simbahku ra omong opo-opo kih…mungkin artine opo yo? Duh kok api disirami? Opo ngakon aku ojo emosional? Kok padamke wae apine? Wallahualam.

Jare ngimpi ketemu seseorang nda? hayo…? Jare ping 3 ngimpi deknen?

Badak tenan, iyo….sing pertama kae aku bar dinesoni karo wonge sak polle,…ya ampun aku wedi bgt trus malah katutan ngimpi kui. Trus sing kedua aku ngimpi ketemu “secara kebetulan” lha aku kepikiran kata-kata iku terus…asem tenan. Sing ketiga aku ketemu wonge nganggo bandana mirip Axl Rose….asem tenan ik kok yo’o Axl Rose ngunu lho? Ah saiki wis bubar aku, mugo-mugo oleh gantine…… aku saiki nggo introspeksi diri wae lah.

Don’t Worry Be Happy

Gampang diomongke angel dilakoni…ikhlas iku nek kudu ikhlas sing tenanan.

Gawean piye nda kiro-kiro tahun 2017?

Koyone aku meh dipindah neng DPKP alias Cipta Karya…yo ben malah kono duitte akeh Insya Allah.

Yowis nda…. Mugo-mugo tahun 2017 luwih apik timbang tahun iki.

Aamiin. Maturnuwun nda….

Iklan

Tragedi 19 Desember 2016

Siang hari selepas sholat Dzuhur aku nabrak mobil grand livina di Ngaran Mlese….. penyok bemper belakang. Aku ganti rugi 250 ribu.

Aku dari Klaten menuju Solo Baru, kecepatanku sekitar 90-100 km/jam kondisi jalan sepi sehingga aku pacu motor dengan kecepatan diatas rata-rata dan berada di jalur kanan. Di depanku ada truk dilajur kiri dan dibelakangnya ada sebuah mobil grand livina model lawas warna silver dilajur kanan. Jarak antara aku dan mobil grand livina semakin dekat, sebelumnya aku melihat mobil itu menyalakan lampu sein kanan, heii tapi gila mobil itu bergerak ke arah kiri……”Gila, ini seperti ibu-ibu naik motor yang sein kanan tapi belok kiri!” Pikirku saat itu.

Waktu untuk berpikir tidak banyak, hanya beberapa sepersekian detik saja sehingga aku putuskan tetap dilajur kanan karena aku berpikir dia pengendara gila yang sein kanan tapi bergerak ke kiri.
Tapi tiba-tiba….dia langsung belokkan mobil ke arah kanan, ternyata dia akan putar arah kanan. Ternyata mobil itu bergerak ke arah kiri terlebih dahulu untuk mengambil ruang agar bisa putar arah secara langsung ke kanan…. tidak ada waktu buat pengereman… aku yang berada di lajur kanan terlanjur mendekat dengan mobil…daaann…Braakkk… aku menabrakkan motorku ke bodi belakang mobil Grand Livina itu, bemper belakangnya penyok dan cat terkelupas. Alhamdulillah aku tidak terluka sedikit pun.
Segala perhitungan beberapa detik sebelum tabrakan sudah aku pikirkan. Umpama aku rem dengan keras maka ban motor akan terhenti….maka aku akan ngepot….dan aku berpeluang jatuh ngglangsar bersama motorku. Maka cara pengereman yang aku lakukan adalah… maka cara pengereman yang aku lakukan adalah pengereman buka tutup sehingga roda motorku tidak berhenti total yang bisa berujung slip dan ngepot. Tapi resikonya aku nabrak grand livina didepanku….aku nabrak namun motorku tidak terjatuh.

Bemper belakang penyok, cat mobil terkelupas. Motorku kena plat nomer depan, namun aku masih beruntung kena plat nomor karena jika tidak maka akan kena fairing dan berpeluang mengenai radiator motorku, lampu sein motorku sebelah kiri patah. Aku minta maaf pada pengemudi mobil. Lalu berhenti diseberang jalan… nego terjadi… dia minta 400-an. Aku bayar 250.. dia setuju. Aku hanya tidak ingin berkepanjangan…dan ya..aku sedikit teledor dan salah. Mengendarai dengan kecepatan tinggi itu resiko.

Membawa Rombongan TK

Suatu saat aku bertanya kepada seorang temanku bahwa aku ingin sekali diantar pergi ke wisata Gereja Ayam Magelang, tempat wisata yang pernah dijadikan shooting film AADC 2.

“Fit, ajak aku ke Gereja Ayam yah!”

kemudian dia menjawab, “Ya mas, besok kalau ada rombongan ya!”

Aku kemudian ingat bahwa adikku punya anak-anak didik TK yang jumlahnya sekitar 20-an, apa aku ajak mereka semuanya saja ya? haha, tidak mungkin itu hanya klise, hanya sebuah kalimat penolakan secara halus. Jika saja aku membawa rombongan anak-anak TK itu lalu apakah dia akan benar-benar mengantarku?

 

 

2 Desember 2016

Bersamaan dengan aksi bela Islam jilid III.
212

——-______——-_______——-_______——–_____

Isin Jane

Aku jane pengen nulis uneg-uneg neng kene, amarga ki aku saiki lagi ora duwe konco cerak sing isoh tak jak cerito-cerito.

Uneg-Uneg Opo?

Yo uneg-uneg sing marai ngganjel ngunu lho…

Ra Duwe Pacar To Kowe?

Ora kok, aku wis ora menjalin pacaran kit 2009. Pacarku jaman tahun 2009 iku saiki wis nikah, lan apik’e aku diundang lho nda… aku teko pas Akad Nikah’e trus aku ndelok Ijab Qobul’e, pas wacanan dongo soko pak Naib aku melu dongo sepenuh ati…rasane trenyuh banget, pas neng wektu kui aku yo dongo mugo-mugo aku lekas isoh nyusul ndang duwe bojo.  Bojone yo apik’an banget, trus aku dijak selfie karo mantenne… kanggoku iku mengenang banget, aku dongo mugo-mugo dadi keluarga sakinah, mawadah, warohmah.

Kowe teko dewe pas kui?

Aku teko dewe Nda, aku lewat malang jiwan kae lurus terus jedus’e polsek Karangnongko, sakjane luwih cerak lewat jalan deles indah lha tapi aku kan wis suwee banget ora moro rono dadi lali trus manut wae peta neng undangan, lan peta neng undangan iku sing digambar dalan malangjiwan lurus terus dudu sing dalan deles indah.
Ra melu resepsi Nda?

Ora aku, lha jam 10 aku kudu wis tekan ngomah kon motret nikah’e Agus adine septi tonggoku. Lha pas aku mulih soko karangnongko ki aku lewat dalan deles indah, trus bablas’e metu dalan ngendo-prawatan, trus aku belok arah Pasar Dompyongan Jogonalan. Lha pas neng pasar iku aku ketemu koncoku secara kebetulan, yo bener nek ketemu secara kebetulan ki rasane payee ngunu.

Ketemu kebetulan?

Yo, aku saiki ki ijih kepikiran salah siji omongan’ne uwong sing tau ngomong nek ra bakal ketemu aku kecuali kebetulan. Yo sanadyan wonge wis menehi penjelasan nek kui asline gur basa-basi, tapi kok yo angel banget yo ilangkene?

Bakal Ilang nek kowe wis ketemu wong’e

Iyo mungkin juga yo, tapi asline aku ki wedi je nek ketemu wonge?

Genderuwo po wedi?

Yo ora ngunu, tapi aku ki jane isin je.

Lha isin ki ngopo je?

Yowis pokok’e, ra kandani.

Lha wong gur karo aku we ra gelem ngandani lho kowe ki?

Gur nggo aku dewe kok.

Ooo lha yowis

Aku Pengen Menulis Catatan Akhir Tahun

Mbiyen pas akhir tahun 2011 aku wis tau nulis catatan akhir tahun, asline aku ki ora kerep-kerep nulis catatan akhir tahun sak durunge, lha bar tahun iku wae aku yo ora nulis catatan akhir tahun maneh kok. Aku ora duwe cerito dowo sing kudu ditulis neng halaman wordpress, yo trus biasane aku gur nyetatus neng Facebook utowo BBM wae.

Lha Kowe Pengen Nulis Catatan Akhir Tahun po Ra Tahun Iki?

Yo pengen! Tahun iki 2016, aku pengen nulis catatan akhir tahun maneh tapi iki dudu artine aku akeh masalah neng tahun iki lhio nda, tapi yoben sesuk tahun-tahun berikutnya aku bakal kepingkel-pingkel moco catatanku tahun iki.

Lha kok isoh kepingkel-pingkel? Ngakak Toh?

Lha iyo ngakak, lha wong aku iki toh lagi wae moco catatan akhir tahunku sing 2011, aku dadi ngakak dewe lho….tenan! Mesam-mesem dewe ndelok catatanne jaman aku mumet mbiyen.

Kowe Asline Nulis Iki Kanggo Sopo Toh Jane?

Asline yo gur nggo aku dewe nda…. Amarga aku biasane ki nek curhat ki gur neng blogku, mbiyen sih aku pernah curhat-curhat ngunu neng catatan Facebook tapi akhirre aku isin dewe je amarga kan diwoco konco-konco Facebookku. Lha trus sing kepenak ki yo curhat neng blog pribadiku to nda… amarga kan sing moco ora akeh.

Lha po eneng sing moco nda-nda?

Aku awalle yo ra ngerti, awalle tak kiro ki blogku gur dikunjungi konco-konco komunitas penggemar Guns N’ Roses, tapi ternyata ora! Lha ternyata ki eneng koncoku sing ngerti Kompasiana-ku lho nda….kan aku kaget to….waduh isoh-isoh’e moco postingan Kompasiana-ku diluar komunitas penggemar GNR. Tapi nek WordPress iki tak kiro gak eneng wong ngerti kok nda, kecuali emang wong’e ki kepo banget ngunu. Wong aku ki nulis nggo awakku dewe kok nda, lha iki we aku gur jagongan karo awak dewe, iyo po ra?

Kowe lego nda nek bar nulis catatan neng blog ngunu kui?

Yo lego nda… bali maneh nda daripada aku nyetatus neng Facebook utowo BBM kan luwih becik aku nulis neng kene to nda? Nek neng kene kan ora bakal diwoco uwong to nda? Kecuali memang wong’e ki kepo banget…. Yo bakalan moco iku.

Yowis Nda, tak tunggu catatanmu akhir tahun yo? Lha Kapan je sir’re meh nulis ki?

Yo secepatnya to nda, nek isoh yo Desember sesuk. Pokok’e sak durunge sasi Desember entek aku wis nulis uneg-uneg. Tapi yo gur ngene ki nda, asline aku sedih dewe je nek umpama kon nulis uneg-uneg ki, lha piye maneh nda-nda….ben ora stress.

Aku Ingin Bercerita

Ternyata aku tidak mampu bercerita kepadamu, ceritaku tentang hidupku dan ceritaku tentang kisah hariku. Sejak saat itu aku tidak lagi merasa nyaman untuk berbagi kisah denganmu, mungkin kamu pun juga merasa begitu karena kamu pernah mengatakannya kepadaku.