Isin Jane

Aku jane pengen nulis uneg-uneg neng kene, amarga ki aku saiki lagi ora duwe konco cerak sing isoh tak jak cerito-cerito.

Uneg-Uneg Opo?

Yo uneg-uneg sing marai ngganjel ngunu lho…

Ra Duwe Pacar To Kowe?

Ora kok, aku wis ora menjalin pacaran kit 2009. Pacarku jaman tahun 2009 iku saiki wis nikah, lan apik’e aku diundang lho nda… aku teko pas Akad Nikah’e trus aku ndelok Ijab Qobul’e, pas wacanan dongo soko pak Naib aku melu dongo sepenuh ati…rasane trenyuh banget, pas neng wektu kui aku yo dongo mugo-mugo aku lekas isoh nyusul ndang duwe bojo.  Bojone yo apik’an banget, trus aku dijak selfie karo mantenne… kanggoku iku mengenang banget, aku dongo mugo-mugo dadi keluarga sakinah, mawadah, warohmah.

Kowe teko dewe pas kui?

Aku teko dewe Nda, aku lewat malang jiwan kae lurus terus jedus’e polsek Karangnongko, sakjane luwih cerak lewat jalan deles indah lha tapi aku kan wis suwee banget ora moro rono dadi lali trus manut wae peta neng undangan, lan peta neng undangan iku sing digambar dalan malangjiwan lurus terus dudu sing dalan deles indah.
Ra melu resepsi Nda?

Ora aku, lha jam 10 aku kudu wis tekan ngomah kon motret nikah’e Agus adine septi tonggoku. Lha pas aku mulih soko karangnongko ki aku lewat dalan deles indah, trus bablas’e metu dalan ngendo-prawatan, trus aku belok arah Pasar Dompyongan Jogonalan. Lha pas neng pasar iku aku ketemu koncoku secara kebetulan, yo bener nek ketemu secara kebetulan ki rasane payee ngunu.

Ketemu kebetulan?

Yo, aku saiki ki ijih kepikiran salah siji omongan’ne uwong sing tau ngomong nek ra bakal ketemu aku kecuali kebetulan. Yo sanadyan wonge wis menehi penjelasan nek kui asline gur basa-basi, tapi kok yo angel banget yo ilangkene?

Bakal Ilang nek kowe wis ketemu wong’e

Iyo mungkin juga yo, tapi asline aku ki wedi je nek ketemu wonge?

Genderuwo po wedi?

Yo ora ngunu, tapi aku ki jane isin je.

Lha isin ki ngopo je?

Yowis pokok’e, ra kandani.

Lha wong gur karo aku we ra gelem ngandani lho kowe ki?

Gur nggo aku dewe kok.

Ooo lha yowis

Iklan

Perihal pijarpatricia
ADITYO KUSNADI

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: