Catatan Akhir Tahun

Biasane aku ra tau nulis sesuatu ben akhir tahun, koyo tulisan-tulisan uwong sing mencoba ngarep-arep kegayuhan sing rung ketekan neng tahun iki. Neng yo nek dipikir tahun iki wis arep entek lan asline aku kie yo ra ethuk opo-opo neng tahun iki. Lha piye aku tahun iki wis ra eneng kuliah blas, nek pas awal-awal tahun mbiyen kae aku ijeh kerep wira-wiri karo konco-konco balairung klass kae, sing ijeh rung eneng cah-cah 2011 mlebu.

 

Piye Skripsimu Nda?

Kudune aku ora gelo karo opo sing wis terjadi, lha wong kuwi opo anane awakku sing nglakoni urip. Sak jane aku mbiyen kae wis nyobo ngebokne proposal dingo skripsi, tepate ki bulan November tahun 2010, neng yo ditolak, lha piye maneh pokok bahasan kui kie wis kerep dibahas neng sak during,sak durunge. Trus aku kie berharape mbiyen neng tahun 2011 yo bulan Februari aku ngajukne maneh, lha soale mbiyen kie kebijakanne nek ngajokne proposal kie tiap periode-periode je….lha ngertiku kui, Februari, Mei, Agustus, November. Ngertiku gur kui, lha tiwas nuh aku ngenteni nganti februari maneh, lha ditolak maneh, ngenteni Mei, lha uwis entek wektune…….. lha trus akhire aku isoh ketompo neng bulan Agustus kui, tapi yo ora langsung tak garap kae yoan, wong kae kie wektune pas lagi poso.

 

Kowe Pacar Ra Wingi?

Aku ra mikir kui asline kie, asline kie aku mikir awakku dewe we mumet. Gandeng yow is ra eneng kegiatan sing rutin toh, dadi yo biasa wae ngene kie. Asline aku kie yo pengen gek didukung, trus nek aku lagi bosen ngunu kui trus eneng sing isoh dijak jagongan penak ati neng ati, lha neng yo piye maneh??  Ra eneng yo nda….mbokyo enengo uwong ngunu yo kui dudu sing pas, kan karepku kie yo ethuk uwong sing isoh terbuka satu sama lain, cerito opo enenge….tapi yo kae mungkin dek’e during biasa karo aku dadi yo ijeh meneng-menengan wae ra tau cerito opo-opo.

Aku asline isin dewe yoan, tapi yo ben kareppe….remuk sisan yo ben…tur saiki aku wis ra mikir maneh. Tak pikir-pikir yo percuma.

 

Lha Trus Opo Sing Pikirke?

Yo gek ndang ngampungne skripsi iki…alon-alon yo ben, penting tekan. Nek diumpamakne pelari, aku kie jane ngerti nggon finish kie ngendi nanging aku mlayune alon-alon, padahal kie konco-koncoku sing mlayu karo aku yo banter kae….wis ra noleh kiwo tengen, pokoke mlayu wae……aku kaget, lha koncoku sing start bareng aku kie ngerti-ngerti wis finish, gur 4 sasi….itungane yo cepet kui…

Asline aku yo ngerti nggon-nggonane finish, kudune aku kan mlayu terus yo?? Tapi aku yo gur nyante…malah aku mandeg-mandeg….lha eneng sing apik neng tengah ndalan jal?? Asline nek aku ra nonton kui yo ra popo lho, wong yo ra pathek’en. Wong asline kie aku dewe gur sekedar liwat tok wae, ndelok sekejap wae, rasah mandeg wis, opo maneh nganti suwi….wis jan gur ngentekne wektu wae…

 

Marai Mumet / Stress?

Wah lha iyo, genah kui…mumet…lha pas bulan Mei kae kan aku bar ditolak proposalle, mumet tenan aku….wis dadi edan…lha aku nulis status neng Facebook, ngene kie isine “Konco kabeh, sesuk podo tilik aku mergo aku sesuk wis mlebu RSJ saking stress’e”.  Lha terus aku kie komen opo piye kae aku lali, opo disms karo koncoku,lha kebetulan kie koncoku pinter banget nda, uedan tenan nda…sak jane barenganku, tapi wonge wis S2, njikukke ilmu psikologi maneh…wis trus singkat ceritane kie aku ketemu wonge…jagongan kiro-kiro sak jam…aku kelingane kie pas bulan Mei kok kae, aku lali tanggal piro..pokok’e aku jagongan jam setengah sewelas nganti sak durunge adzan, soale kui pas dino Jumat, dadi trus aku bablas Jumatan neng Masjid Kampus sisan.

Mbiyen kae yo embuh piye, wis marai mumet, turu yo ra angler, pas ra turu malah mumet, lha piye marai bingung…trus aku kelingan kie sak wise kui kacek pirang dino ngkas ngunu wonge sms aku, “Opo rencanamu dino iki?”, aku mak deg asline…..koyo-koyo aku kie kudu duwe rencana dino iki wiwit esuk-esuk tangi turu ngene kie….asline biasa wae lho omongan ngunu kui, tapi nek kanggo sing pener kui yo keno tenan…jan tenan ra ngapusi aku.
Trus Akhir’e Piye Kui?

Yo akhire mlebu bulan Agustus kui mau, tengah-tengahing poso ngunu kui wis ketompo proposalku, ayem sithik isine atiku nda.  Wis ra eneng masalah asline kie nda…….trus kaget-kagete kie ono konco liyo kie sms pgn ngopo ngunu, asline aku ra mudheng kie jane wong arep ngopo ngunu…..tak pikir-pikir kae walah iki paling wong arep njaluk tulung opo, opo arep njilih opo…..nanging ternyata yo ora, uwong kui mau yo koncoku nda, wonge yo ternyata jupuk S2 Psikologi yoan….lha trus aku ditawani konseling gratis..wah yo peneran, idep-idep ngisi waktu luang nda….ngerti dewe aku kie nganggur asline….paling gur wira-wiri Sleman-Klaten….neng Bappeda Sleman, trus ketemu dosen…yowis…gur ngunu kui tok…kui kiro-kiro kie bulan September opo Oktober ngunu…

Lha neng yo akeh tenan nda kacek’e, aku yo rodo lego sithik nda…..nek mumet yo dicritakne wae ben lego, iyo po ra??

 

Kudune Eneng Sing Dijak Cerito…

Lha yo kudune…paling yo adiku, po ibukku…wis tak ceritani kabeh asline yoan….idep-idep ngilangke uneg-uneg….karo psikolog kui mau yo iyo….nanging kie mbok yo’o ngunu lho aku isoh cerito karo uwong sing pas neng ati, utowo yo calon jodo ngunu lho kareppe. Ning yo ben…aku ra gagas nek akhire yo ora…..asline yo kui mau, eneng yoan sing nyantol, tapi yo wonge koyo ngono kae ngerti dewe…yo ketoke wis ngerti nek aku kie seneng, dadi yo rodo piye ngunu…..eeee yoben. Lha nek karo kowe aku ra duwe cerito….modaro wae…

 

Dadi Intine Kie Tahun Iki Ra Penak Tenan?

Yo ora ngunu…ora oleh ngunu kui..kui jenenge wong pesimistis.  Tahun iki yow is oleh akeh pelajaran….koyo dibantai kae awakku yoan. Kene-kono do nakoni aku kapan lulus’e…..”Wah nek ngene kie kowe sing ra tlaten”….iyo bener kui omongane ibune tiyang wedok kui mau. Yo ngene kie aku kudu tlaten saiki.

Tapi yo eneng sing positife, ojo gur ndelok sing negatif-negatif wae…

 

Trus Kudune Saiki Piye?

Rasah ndeloki sing mbiyen-mbiyen terlalu kerep..koyo wong numpak montor kae wae,,,perlu eneng spion nggo ndelok mburi, neng yo ra mungkin toh wak dewe numpak ngebut kok matane nguwasne spion terus??? Opo yo ra arep ndelok dalan ngarepan?? Ndelok spion kie nek motore arep atret, arep menggok po piye ngunu..perlu yoan kui…yo asline urip kie yo podo wae, yo kadang ndelok masa lalu, tapi kudu isoh ngebut nggo masa depan…..

 

Wis Isoh Nglakoni Sing Mbok Omonge Kui Mau?

Yo sithik-sthik lah….podo wae asline…aku kie yo keweden, wedi alias takut…ning kan mergo tekanan trus aku kie kadang nekat trus akhire sing wedi kui mau berlalu, wis berlalu. Omongane nek di indonesiakke ngene, “Saya juga takut, tiap hari saya juga takut, tapi mengurangi rasa takut itu adalah pengalaman”.

 

Trus Tahun Depan Opo Kie Kepinginane?

Yo aku pengen gek ndang rampung urusan kuliah iki, aku ra kroso sak jane konco-konco wis podo bubar dewe-dewe alias wis podo lulus. Aku yo kudu ngoyak ben ora kesuwen..mesakne wong tuo nda….nek isoh kie sasi poso aku wis isoh kerjo, yoh kui mau gur kekarepan, kekarepan awakku lan aku dewe sing isoh memahami tekan ngendi toh kemampuanku nggo nggayuh kekarepan kui mau.

 

Yoh, Amin. Mugo-Mugo Yo Kekabul Opo Panyuwunmu.

Yo Amin pokok’e nda….wis ra popo nda tenang wae…sing wingi rodo ra penak ra popo. Nek wingi aku moco majalah intisari bulan desember 2010, ngene kie jare “Musibah itu obyektif, sedangkan menderita itu subyektif”. Kita tidak bisa mengubah musibah yang sudah terjadi, namun kita bisa mengubah cara pandang kita terhadap musibah itu.

Yo wis ngunu kui, ra mudheng yowis…..modaro wae nda…lha wong asline kie kesedihan po kesusahan kie mergo pikirane dewe…kesedihanmu dan kesusahanmu berasal dari pikiran kamu sendiri.  Sedih-yo sedih ning ojo dipikir terus kareppe ngunu kui….jarene kie ngene “Enjoy Your  Pain!”   aslie yo modaro wae….kesusahan kesakitan kok kon nikmati, wong edan po piye?? Ning kareppe kie kon mlaku dengan pikiran positif, nek bosone kie “Positif Thinking”, ngert ora?? Rong kata sing gampang diucapne nanging angel’e setengah modyar dilakoni….positif thinking wae lah…opo kui bencana, masa lalu lan opo wae digawe dipikir sing positif.

 

Yoh Aku Ngerti.

Seneng aku nek wis ngene kie….aku kie pengen’e nulis skripsi koyo wong nulis berita nda, dadine kie nek telat sejam wae kie wis basi beritane, kedisikan media liyane….ngunu kui lho sing tak karepne….

 

Insya Allah Isoh, Amin.

Yoh amin….tenan iki, ora gur omong kosong….wis ya…tekan kene wae, mugo-mugo tahun anyar iki luwih becik lan isoh kekabul kekarepanne awak’e dewe nda…amin.

 

Kata-Kata Terakhir Nda, Siji Wae!!

“Aku memang kalah. Tetapi aku puas karena telah berlari sebaik yang bisa kulakukan ditahun ini.”

Perihal pijarpatricia
ADITYO KUSNADI

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: